Bryggdag – Double Dragon

Äntligen bryggdag!
Då var det dags för en riktigt köttig IPA. Jag har haft en gästspelare som varit med och betalat halva kalaset denna gång men olyckligtvis åkte han på en man cold och missade bryggdagen. Det går fler tåg så jag är inte orolig… Men det borde han vara då inget arbete = ingen lön. Den del som han betalat för går därmed till mig… Mer öl till mig.
redo

Dagen gick som planerat med undantag för PHstabilizer som inte kom i när den skulle. Ett OG på 1083 när målet var 1087 får väl anses som inom ramarna för ett lyckat kok.
Då en bryggdag tar sina timmar hinner solen gå ner innan man är klar, i alla fall under denna årstid. När sommaren kommer blir det andra bullar. Att kunna sitta ute på altanen och tippa i sig något gott medans ölen kokar  och samtidigt kika på nått intressant youtubeklipp på surfplattan…
Jag gillar att ha ordning och reda kring ölens väg till jästunnan, även om köket ser ut som ett slagfält när dagen är slut. Även om jag vet vilken humle som ska i när tycker jag om att skriva lappar och skjuta in under glasen där humlen förvaras innan kok.
humle

Jag använder mig av Brew Timer för att hålla ordning och reda på koket. Med några få klick för man över receptet till programmet och den meddelar när nästa steg är dags att utföra.
wait

timer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *