Angry Birds – Nu på fat!

Då blev det äntligen av, något som tidigare legat för framtiden. Första tappningen på fat är avklarad!
Som jag skrivit tidigare så blev regulatorköpet möjligt tack vare en utlandsresa som i slutänden landade under budget, så fatsystemet kommer kunna slutföras mycket tidigare än planerat. Det jag egentligen saknar för funktionssyfte är slang till kranen, och med tanke på att jag planerat att provsmaka om två veckor så lär inköp göras inom kort. Några små finesser kommer på sikt läggas till men det är endast för att göra det lite mer bekvämt kring hanteringen, stativ för gastub samt kran och eventuellt ett spillfat.

Fatet har luftats och ställts undan i källaren tills imorgon. När temperaturen stabiliserats ser jag max- och mintemp under dygnet och kommer anta att kommande veckan erbjuder samma. För att förhoppningsvis komma i närheten av önskad kolsyrning kommer jag lägga mig i mitten av dygnets max och mintemp och sedan följa kolsyretabellen.
Det finns ju fler sätt att kolsyra ölen och på sikt kommer jag nog ha provat på att tvinga in kolsyran via högt tryck samt skakning av fatet, men till en början kommer jag låta tiden göra sitt. Ölen kommer ju ändå få mogna två veckor innan första glasets tas, så varför brådska?

Som avslutning lär jag säga att jag är riktigt nöjd med att ha tagit klivet vidare från flaskning. Flaskning kommer inte uteslutas helt, men när det bli aktuellt igen kommer jag förmodligen ha styrt upp med någon form av överföring via fatet.
IMG_20140426_163500

IMG_20140426_164632

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *