Bryggdag – Angry Birds

Då var det äntligen gjort, Angry Birds står på jäsning i källaren. Var tvungen att planera lite extra denna gång så något moment inte hamnar i kläm pga. en utlandsresa som snart ska bli av. Bryggningen gick bra men jag nådde inte riktigt fram. OG på 1090 var målet och jag hamnade på 1077. Kan inte svara på vad som inte gick hela vägen. En nyinköpt termometer är det enda nya elementet denna gång, ska vid tillfälle se om det kan vara den som spelar mig ett spratt.

Hade ju planerat att överge torrjästen och gå över till flytande men jag får skylla på att jag inte haft tid och ro att sätta mig ner och läsa på kring jäst. Får hoppas på att jag haft mer tid över inför nästa bryggning.
IMG_20140406_110214

Jag visste att det skulle blir lite humleslattar kvar men inte hur mycket, så jag såg över receptet och bestämde mig för att tippa i den sista humlen med. Ölen heter ju Angry Birds och ska vara besk och smakrik, så varför inte köra fullt ut? Receptsidan är ännu inte uppdaterad men kommer blir det under veckan så håll utkik den som är intresserad.
IMG_20140406_113819

Ordning och reda, som alltid. Humle för kok och torrhumling, inget över denna gång.
IMG_20140406_133346

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *