Inte helt nöjd…

Då var det äntligen dags, nu får vi se ifall den bär eller brister. Då ni förmodligen redan läst rubriken så vet ni åt vilket håll det bär, men låt oss inte ta några förhastade slutsatser. Till att börja med var denna lösning väldigt billig, endast nån tia mer än vad man får ge för bara kulkopplingen hos de svenska återförsäljarna. Kittet består av gängad kulkoppling, adapter samt själva kranen.
IMG_20140920_212038

Monteringen är självförklarande, där går det inte att göra fel. Jag tänkte först prova kranen direkt på tunnan men ångrade mig i sista stund och monterade den istället på en vattenfylld PETflaska via Carbination cap. Magkänslan sa att jag skulle hålla tunnan utanför. Ganska så på en gång efter montering märker jag hur det till en början pyser och snabbt därefter rinner vatten försiktigt genom kranen. Öppna och stänga fungerar, men det blir inte riktigt tätt. Vätska och gas tar sig ut i stängt läge. Efter att jag dragit åt allt hårdare än vad jag känner mig bekväm med håller den tätt men då går kranen fruktansvärt trögt. Försöker hitta den gyllene medelvägen där kranen går lätt och systemet håller tätt men lyckas inte riktigt. Ingen mening att lägga mer tid på denna kran, detta var inget för mig.
IMG_20140920_213015

Så vad har man lärt mig av detta?
En konstruktion som känns smidig till en början, men är förmodligen inte helt optimal i praktiken. Kan inte tänka mig att konstruktionen är något som kommer hålla på sikt, då hävningen som blir när man öppnar kranen kommer bryta och skada koppling samt ventil. Genom att återkoppla till rubriken avslutar jag detta inlägg med att jag inte är helt nöjd…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *