Uppdatering – Flaskfyllare

En ny dag med nya tag.
Är riktigt nöjd med gårdagens test, det enda som saknades var någon form av rör som gjorde så att ölen fylldes på från botten och inte från toppen. Biltema blev lösningen (Som många gånger förr) idag. En smal vattenslang som egentligen verkar vara avsedd för husvagnar fick det bli, 10 meter för en billig penning som kommer räcka länge.
IMG_20140910_123159

De PETflaskor jag har brukbara är de som kom med mitt startkit från Cooper, de flesta är fortfarande oanvända. Mät två gånger, klipp en… Så den första inte blir för kort. 😉
IMG_20140910_172838

Fyllningen gick smidigare än igår nu när påfyllningen sker från botten. Vet inte ifall jag hade för högt tyck, ifall ölen höll för varm temperatur eller om jag släppte på för snabbt men skum blev det även denna gång, dock inte lika mycket som igår när jag inte hade slangen. Jag tror som så att om jag sänker temperaturen på fatet till sisådär 5 grader så kommer det nog bli mindre skum. Idag står den i källaren kring 15 -17 grader. Jämför man mot gårdagens bild så ser man tydligt att vätskenivån ligger högre idag.
IMG_20140910_193432

Lär säg att jag är riktigt nöjd med denna lösning, det känns bra i kroppen! Riktigt smidigt och egentligen inte alls jobbigt om man jämför hur jag flaskade tidigare. Men som alltid kommer man garanterat ha något att gnälla över efter man flaskat 20 liter på detta sätt. Hur som… SKÅL!
IMG_20140910_193606

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *