Julpyssel i November

Julen är ännu inte här men jag kan inte låta bli att pyssla lite. Har bestyckat regulatorn med dubbla utgångar för gasen samt klämt ihop ännu en slang. Av någon anledning beställde jag regulatorn med endast en utgång, men har insett att det inte alls vore så dumt att ha möjlighet att koppla på fler fat. En nackdel med denna lösning är ju att trycket blir det samma på båda utgångarna, men fördelarna väger över. Anledningen till att justeringen blev av nu är att jag väntat på rätt tillfälle att beställa. Att endast beställa Y-kopplingen har inte riktigt varit värt det, men när Aron nu tagit steget till fat och beställde från samma ställe där jag köpt mina grejjer så passade det sig utmärk.

Montering av slangen var inget problem, men monteringen av Y-kopplingen var inte helt lätt. Den koppling som satt monterad från början satt som bara den, jag var faktiskt rädd att skada regulatorn. Med ett stadigt grepp i skruvstädet och bestämd brytning med skiftnyckeln så släppte kopplingen. Monteringen blev bra och tät, men får se ifall jag gör om monteringen senare och byter ut gängtejpen mot tätningspasta.
IMG_20141114_184906

IMG_20141114_185043

IMG_20141117_193536

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *