Riktigt trevlig ölfestival!

Då var premiären för Humlegodis ölfestival över. Efter en tids planering, bryggdag samt styra med lokal så slog portarna upp under gårdagen i Sahlins struts lokaler. Ett sällskap på ca: 15 personer samlades för öl, mat och lite öl/skitsnack. Vi blev väl omhändertagna och spenderade hela kvällen på övervåningen där vi började med att smaka av de 5 bidrag från Utmaningen som bryggare hade med sig eller på annat sätt ordnat så de fanns på plats.
IMAG1489_1
En form av isbrytare var att betygsätta utmaningsölen, det öppnade upp för prat och diskussion kring öl. Maxpoängen var 100 och var uppdelad i fem kategorier. Grupperingens bedömning blev enligt följande: (Snittpoäng)
Humlegodis: 70,3
Månses Bryggeri: 68,4
Scandinavian Zombie Brewery: 60,6
Sahlins Brygghus: 60,1
No Clue Brewing: 57,8

Även om det egentligen inte var någon tävling så kan man ju undra ifall sällskapet bara var vänliga eller om jag var den som hade mest tur med tärningarna. 😉
IMAG1497_1
När avsmakningen av utmaningsölet var avklarat väntade buffen i form av egengjord korv med tillbehör. Den gjorde sig riktigt bra till medtagen dryck och jag fick höra att bacon/surkålsmixen tydligen ska göra under för gasbildningen, så jag får ser till att hålla mig nära frugan efter jag vaknat. 😉

Öl- och skitsnack fortsatte samt spåning för kommande ölträff började ta form. Alla var eniga om att hela eventet från bryggning till sammanstrålning var ett riktigt bra initiativ och en utmaning under 2016 borde bli av. En lite mer avancerad utmaning, men fortfarande med inslag av randomisering i form av t.ex en tärning kan tänkas vänta. En utmaning som ska vara enkel men ändå intressant för att fånga upp bryggares intresse är väl det som eftersträvas, så man får hoppas att det går att leva upp till ännu en gång. Håll ögon och öron öppna!

Som en bonus serverades glass gjord på strutsägg. Naturligtvis smällde man i sig mer än man borde och efter man tryckt i sig den sista skeden funderande man på hur mer öl skulle få plats… Sånt som händer när det är gott kan jag tänka mig.
IMAG1494_1

För att summera kvällen i kort så finns nog bara dessa ord som passar: Riktigt trevlig! Nästan galet roligt att träffa fler som delar samma intresse, utan er hade denna kväll inte varit möjlig att genomföra. Tack för att ni kom!
Om jag blundar och fantiserar lite kan jag se en ny bryggarutmaning samt ölfestival! Tack ännu en gång.

Ifall innehållet känns mer osammanhängande än vanligt får jag skylla på att denna post skrevs ganska så direkt efter hemkomst, ölens inverkan kan ha gjort sitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *