Leverans x 2

I julas fick jag ett presentkort att spendera på ölgrejjer, och förra veckan var det dags. Tanken var att lägga pengarna på sånt som känns onödigt, saker man egentligen klarar sig utan men är bra att ha. MaltMagnus och Humlegården fick sig ett besök… Då jag fortfarande flaskar mer än jag trott att jag skulle göra så kändes ett torkställ som en bra investering. Det minsta trädet räcker gott och väl för nu.
För ganska länge sedan köpte jag några flaskor med patentkork. Smidiga och enkla att ha att göra med på alla sätt och vis, så några fler sånna fick slinka med i beställningen. Och när man ändå är igång så så blev det en extra humlepåse, en av nylon eller va fasen det är så den bara är att göra rent och återanvända.
Resten av beställningen fick bli humle… Vald lite på måfå. Nån känd sen tidigare och nån som jag aldrig provat på förut.
IMAG0508_1

Nu har jag en bra grund att stå på inför bryggår 2016, humle så det för tillfället räcker och blir över. Har funderat lite över vad jag ska göra som första nu i Februari, och då jag inte beställde någon malt denna runda så får det kort och bli nått av det jag har hemma.
Så här mycket humle har jag aldrig haft hemma tidigare, nedan bild är på allt som är oöppnat. Det som ligger öppnat i frysen har jag inte kollen på, men vill minnas att det är mängd nog att räcka till ett kok. Framöver kommer jag ha bättre koll på vad jag har öppnat då vakuumförpackaren underlättar hanteringen.
IMAG0510_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *