På Söndag är det dags

Beställningen kom tidigare i veckan och på Söndag är det dags för årets andra bryggning. Både jäst och en humlesort blev annan än BrewDogs recept, så jag får väl kalla det för att jag gör min egen twist på det hela. Centennial har jag liggandes i kylen sen tidigare så man kapade i alla fall lite på ölutgifterna denna månad.
IMAG0627_1

Jag har ju hela tiden vetat om att det blir flytande jäst denna gång, men om det är lathet eller något annat som gjort att förkulturen sattes så sent som idag eftermiddag kan jag inte svara på. I vanliga fall brukar jag vara ute i mer god tid. Ska väl inte vara nån fara egentligen, nog hinner den växa på sig till Söndag.
Så kort och gott, på Söndag börjar årets öltema, BrewDogs recept med min egen twist är planen. Nog ska jag kunna skrapa ihop ca: 10 recept från de lite drygt 200 som ligger för nedladdning.
Just ja, gällande recepten… Har inte kollat på deras sida om orsaken, men filen för nedladdning heter idag något annat än tidigare. Jag misstänker att det är en justerad version, så passa på att plocka hem den på nytt. Vem vet, någon ny och spännande justering kan ha gjorts.
IMAG0644_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *