Humlegodis Ölfestival – Tack!

Nu har det gått två veckor sedan vi träffades på strutsfarmen. Ett 20-tal personer blev det totalt och öl från 9 bryggare fanns på plats. Ser vi till antal ölsorter samt personer så har vi sakta men säkert ökat för varje år, en trend som jag hoppas kommer hålla i sig.
Vi började kvällen med en rundtur i Sahlins bryggeri och fick se och höra vad de haft för sig det senaste året samt planer för framtiden. Efter omkastning i planeringen blev det en bit mat innan ölprovningen drog igång. Med hänvisning till antal öl som skulle smakas av under kvällen så var det ett klokt beslut.
SONY DSC

Struts, olika korvar, potatissallad, bröd, pålägg…. Var det något mer? Kommer faktiskt inte ihåg, men det var något bland det mest spännande jag ätit i matväg på länge! Har ni vägarna förbi strutsfarmen så passa på att mätta era magar.
SONY DSC

Mätta och belåtna började vi beta av utmaningsbidragen. Flaskorna sprättades en efter en och ölfaten brusade. Ölen bröt isen bland deltagarna och vi började konversera med bordsgrannen. Vilket bidrag skulle bli kvällens favorit?
Många nya ansikten på plats och då vi är inne på 3e året med denna festival fanns undran hur vi gått till väga tidigare. Prat om de första åren bidrog med brainstorming till kommande, kommer det bli ett år med tema: lager? (Nä, det kommer det inte!)  😉

Innan portarna stängde sammanställdes gruppens röstning. I toppen var det riktigt riktigt tufft. Poängskillnaden mellan kvällens favorit och andra plats var ynkliga 1,4 poäng. Här har vi resultatet:
Tweed Dog
Dalaöl
Gagnef Brewing
Nygårdens Hantverksöl
Humlegodis
One Beer Brewery
Stallets Bryggeri
Nalta Dell
Otterbo Bryggeri

Grattis Tweed Dog!
Grundplanen var att kvällens favorit skulle bryggas ganska så omgående och ha släpp senare i år. Visserligen går det utmärkt att dricka IPA vilken dag som helst, men IPAsäsongen är under sommarhalvåret. Bryggningen kommer därför skjutas upp och ske lämpligt till nästa sommar. Mer tid för planering och genomförande med andra ord.
Tack för samtliga bidrag och ni som var på plats! Nu laddar vi batterierna, brygger vårat öl, så ses vi igen om ett år.
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

SKÅL!

One Comment

  1. Mycket trevligt initiativ, synd bara att jag inte själv kunde medverka. Båda tidigare åren har varit mycket trevliga och iår när jag själv är med och tävlar och överraskande nog vinner så sitter jag 45 mil bort… Vill ändå tacka alla som var där, Klingen och Erik som arrangerar det här roliga eventet och hoppas att jag kanske kan närvara nästa år både rent fysiskt och med en ny öl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *