Till minne av

2014-08-13

Denna del av bloggen är tillägnad svärfar som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt. Hade du funnits hos oss idag hade du garanterat velat ha ett finger med i det som komma skall… En veteöl. Innan vi väl kommer till bryggdagen (Som ännu inte är bestämd) behöver vi backa bandet sisådär 20 år eller mer?  För många, många år sedan puttrade och bubblade det på övervåningen hos familjen som senare kom att bli min svärfamilj, det var jäsande vin som var orsaken. Detta utspelade sig innan jag träffat kvinnan som senare blev min fru, så jag har fått det berättat för mig att ljudet från jäsningen mer eller mindre tog över övervåningen. Frugan har vid flera tillfällen talat om hur hon kommer ihåg och upplevde detta hav av damejeanner, för det var inte bara en. Efter svärfars bortgång har jag flera gånger tänkt brygga en öl till hans ära och låta den jäsa i en av hans damejeanner. Då han gillade veteöl var öltypen en självklarhet, men som vi alla vet kommer vardagen ikapp och funderingar och planer läggs på is eller skjuts allt för långt fram i tiden.

Något jag även står inför är att på något sätt få ihop ett recept och då jag inte är så bevandrad bland veteöl har jag faktiskt ingen aning om var jag ska börja. Visst går det att söka reda på något recept och följa, men risken är stor att jag inte har en aning om resultatet. Tips på alla sätt som kan hjälpa önskas, kanske ett studiebesök hos systembolagets veteölshylla kanske står på tur.
IMG_20140813_124343

Äntligen är framtiden här, idag påbörjade jag det som i dagsläget inte har någon slutdatum.
För att över huvud taget kunna genomföra detta behövs damejeannen rengöras efter att ha stått oanvänd i en lada i 20-tals år. Har börjat med att fylla den med varmt vatten för att lösa upp den lättare smutsen, jag kommer sedan avancera och använda alla trick i rengöringsboken för att få den ren och fin.
Inte nog med det så saknar jag även korgen för förflyttning, så här har vi något som behövs hanteras för jag kommer inte kunna bära den i halsen.
Jag fick visserligen en 4a i träslöjd på högstadiet, men det är inte säkert att det kommer hjälpa här. Har i alla fall börjat snickra på något som förhoppningsvis kommer kunna agera som korg. Vill det sig inte så jag väl handla en tvättkorg på IKEA.
IMG_20140813_124107

IMG_20140813_163208

IMG_20140813_180053

Basen blev aningen stor så jag kanske kommer ta isär allt och minska måtten en aning. Får se vilket beslut som tas, lär oavsett handla på mig mer virke för att komma vidare.
Det känns bra att detta verkligen blev av! Att nu lägga det på hyllan är inte ett alternativ.

Du lämnade oss för tidigt. Älskad och saknad. Du finns kvar hos oss, inom oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *