Borlänge Öl- & Whiskymässa

I helgen som var bjöd Borlänge upp till dans, hade egentligen inte tänkt gå men biljetter till 18-passet på lördagen trillade in från oväntat håll. Öl, lite starkare rackabajsare, tobak, ost och choklad fanns för den som var sugen. Var du intresserad av att få skägget friserat fanns även möjlighet till det. För min egen del var det ölet som lockade mest, även om jag testade på annat också då man hade möjlighet. För att slippa köa ute i det dåliga vädret anlände jag strax efter öppning. Med glaset i handen, kuponger i fickan och kepsen på svaj var jag redo för kvällen.
20171114_210821

Så mycket gott att välja på, så lite tid (och pengar) och så mycket som man aldrig smakat tidigare… Man fick tänka över sina inköp, så jag gav mig primärt på sådant som kändes intressant och spännande, men det blev även några “säkra kort” när man ändå hade chansen.
Dala Bryggeri tycker jag hade en finurlig lösning på att hålla folk extra intresserade, deras chipsmaskin måste gjort succé!
De lokala bryggerierna (hjältarna) fick naturligtvis påhälsning. Sahlin och Mjelga, som båda befinner sig inom promenadavstånd från mig (nästan i alla fall), hade med sig lite smått och gott.
20171114_211147
Sahlins Brygghus.

20171114_211102
Mjelga Hantverksbryggeri.

Det som överraskade mig mest var utbudet från Mjödner. Mjöd är inget jag gett mig på tidigare och i dagsläget är inte utbudet speciellt stort, men rackarns vad nyfiken jag blev på denna dryck. Tror fasen att nästa års första projekt blir en mjöd som får stå och gotta till sig tills julsnön kommer. Kan man hantera öl utan infektioner (peppar, peppar) så lär mjöd inte vara något problem. Frågan är bara hur fasen man “gör”? Att skapa en berusningsdryck ser jag inte som själva utmaningen i detta, utan det är det där med smakerna…
20171111_221718
Ask, Embla, Garm och Katarina.

20171114_210922
20171114_211649
20171114_211755
20171114_211729

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *