Ny mäsktunna

Resan började för en tid sedan när jag tog mig en funderare över vilken mäsktunna man skulle satsa på. Den jag kört på tidigare var en som gått i arv, inget fel med det men den har ju skickats vidare av “någon” anledning.
Min efterforskning pekade mot att vattentanken från Rubbermaid är den man “behöver”. Nästan 38 liters volym känns i alla fall för nu i överkant för mig, men samtidigt känns det bra att inte behöva oroa sig för att det ska rinna över och vem vet vad som väntar i framtiden.  Nu gällde det bara att finna en återförsäljare som skickade till Sverige… Och någon sådan hittade jag ej.
Hur jag fick den till Sverige är ett äventyr i sig, men skit i det för här kommer lite bilder på modifieringen:
IMG_20131109_152327
Modifierad och klar.

IMG_20131109_152136
12″ falskbotten kopplad till kulventil.

IMG_20131109_152447
Kulventil från Biltema.

Då falskboten är konstruerad som den är blir det lite drygt 1,5 liter som inte går att få ut, så för framtida bryggningar kommer jag behöva göra satsen ca: 2 liter större. Ser fram emot kommande månadsskifte då premiärbryggningen beräknas ske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *