Beergun

Då var det Lördag igen och ännu ett projekt har satts igång.
Även om fatsystemet har sina fördelar så har man fortfarande anledning att tappa på flaska ibland. För att slippa prime på flaska och därmed slippa bottensats så vore det bekvämt att fylla flaskorna direkt från fatet. Färdiga (och dyra) lösningar finns redan att köpa, men då jag inte är intresserad av att spendera allt för mycket pengar på detta så väljer jag att bygga en egen och mycket billigare lösning.
Denna beergun består av:
Lite slang, klämmor, enkel kran, flaskfyllare i plast, bussning för jäsrör samt en kulkoppling.
IMG_20140524_164628

Konstruktionen ska hålla ihop och samtidigt vara enkel att hålla ren, så flaskfyllaren separeras enkelt vid kranen.
IMG_20140524_164747

Så här kommer det se ut när ölen fylls på i flaskorna, förhoppningsvis går det lätt och smidigt. För att minska skumning lär jag få ner temperaturen på ölen så det är nog dags att dra igång kylskåpet som står och vänta på mig i garaget.
IMG_20140524_164931

Med stor risk för skumning hade jag ändå planer på att provfylla en flaska utomhus, men väder och vind fick mig att avvakta. Att sitta på altanen när det verkligen pissregnar får till och med en Dalmas att tappa motivationen. Kanske var det bra att det blev som det blev…
Istället för att rusa fram så får jag nu lite tid att reflektera kring det hela och det lutar nu åt att kyla fatet ordentligt innan tappning. SKÅL i regnet!
IMG_20140524_172143

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *