Själv är bäste dräng

När jag satte igång med att brygga egen öl så införskaffade jag mig en paketlösning från Cooper. Plastsleven som ingick i det kittet har hängt med sen då och nu i helgen kändes det som att det var dags att byta ut den. Jag vill ha något rejält, robust och långt, men att lägga en mindre förmögenhet på något att röra om i malten med har jag inget intresse för, så lösningen får bli att göra den själv. Efter att ha bläddrat runt på nätet blev det lite mätning i bryggverket, sen en skiss på papper. Nästa steg blev att föra över skissen till digital form och sedan prova några fler varianter. Nedan har vi den digitala skissen och jag tror jag ska ge mig på att göra den understa när tid och tillfälle finns. Bladet är 9,5cm brett och hela mäskrodret är 1m långt. Tänkte börja med att göra den 1,5cm tjock och ifall det av någon anledning inte skulle hålla så kliver jag upp till 2cm.
roder

5 Comments

  1. Pingback: Bryggdag – Tokyo – Humlegodis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *