Det tar sig!

Bitarna börjar falla på plats, fatsystemets pussel är snart klart.
En utlandsresa som slutade en bra bit under budget gav utrymme för den del som jag trodde jag skulle bli hängandes, regulatorn.

Har sen tidigare tittat runt bland utbudet från sveriges och utlandets återförsäljare. Ebay och motsvarande tjänster säljer regulatorer till mycket bra priser, men med risk för att det blir fel gänga etc. så bestämde jag mig för att handla via svensk återförsäljare. När det gäller regulatorer så har i alla fall jag inte funnit någon riktigt bra info att läsa sig till om vilket man bör välja och varför. Det enda krav jag hade från början var att regulatorn skulle passa mot den typ av gänga som kolsyrepatronen hos Sodastreammaskiner har, en sk. Trapetzgänga. Kring en handfull återförsäljares hemsidor har jag tittat igenom och när jag hamnade hos BryggBolaget och såg deras variant blev jag helt såld.
En ganska liten, lätt och smidig regulator med en ordentlig gänga för anslutning för gasen till fatet.
Regulator
Slangpaket “Gas”

De val man gör medför för- och nackdelar.
Mitt val kring gasdelen var egentligen klar i samma stund jag bestämde mig för att gå vidare från flaska till fat. I längden kommer denna lösning förmodligen bli dyrare än om man från början valt en riktigt stor gastub, men för mig handlar det nästan bara om tillgänglighet och smidighet. Dessa små gastuber går att få tag i utan några problem i stort sett vilken stad som helst.
IMG_20140424_182950
Framsida.

IMG_20140424_183030
Baksida.

IMG_20140424_183407
Gastub ansluten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *