Leverans och lite annat för framtiden

Leveransdags, grejjerna för Plumbers Dont Wear Ties kom idag. Humle och jäst hade jag hemma sen tidigare så nu är det bara att sätta igång med planeringen. Tanken är att brygga redan nu på Söndag, då jästen har blivit liggandes lite längre än tänkt. Slängde ju tidigare ihop ett recept kring de humleslattar jag hade liggandes i frysen men då den bryggningen inte kommer bli av kommer jäst och humle komma till nytta i annan öl. Så med siktet är inställt på Söndag betyder att förkulturen slevas ihop på Torsdag.
Jag har haft tid på mig, men den svennebanan inom mig har skjutit på beställningen av ny damejeanne, så även denna gång kommer förkulturen få växa i dunken.
IMG_20140923_175727

Har funderat lite för framtiden och även denna gång kommer jag behöva er hjälp. För att gemensamt hålla oss sysselsatta så tycker jag att det vore roligt med ännu en “utmaning”. Mina planer är att på ett kaozartat sätt få ihop en SMASH med hjälp av tärningarna. En sats på 10 liter,  ca: 3 – 3,5Kg malt och 100g humle. Vore det något? Sveriges bryggare gör varsin SMASH under samma vecka! För att kunna genomföra det vill jag först få pågående utmaning avklarad. Som skrivet tidigare har intresset att i alla fall läsa om det varit högt, men anmälningarna har inte direkt haglat in. Kom ingen nu, var inte blyga! Eller vad tror ni om att avvakta med pågående utmaning och ge sig på en SMASH först?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *