Gott nytt år!

Då har vi kommit till årets sista inlägg, en hel del har hänt under året som gick.
Något som jag egentligen borde dragit igång i samband med att sidan startades är besöksstatistik. Vet egentligen inte varför, men det blev liggandes tills början av Februari. Jag tycker det är roligt med siffror och gällande statistik så går det ju att vrida och vända på det lite som man vill, beroende på vad man ge sken av att visa. Vad man kan tyda av Googles rapporter så har iklingbryggehus.se hunnit med nästan 8000 sidvisningar, för varje session tittar man i snitt på 2,7 sidor och man ger dessa sidor nästan 3 minuter… Intressant? Bra eller dåligt? Inte vet jag, men det är det som är det fina med statistik.
statistik
Nackdelen är ju när det inte alls går som man hoppats. 😉 (Skärmdump nedan tagen medans inlägget skrevs.)
Justnu

Strax efter att statistiken drog igång påbörjande jag mitt fatsystemsprojekt. För att hålla kostnaden nere så beställdes hårdvara från när och fjärran, och jag slog även ut inköpen över tid för att slippa åka på någon större kost under en och samma månad. Resan till ett helt system var verkligen roligt! Tittar man tillbaka så kan jag tycka att jag funderade mer över saker och ting än vad jag borde ha gjort. Det är ingen raketforskning och det gör inget ifall det inte blir precis som man tänkt och hoppats på. Sen fatsystemet blev färdigt har jag inte jäst något alls på flaska, men tappning till flaska har gjorts vid några fåtal tillfällen.
IMG_20140430_161503

Jästen, jag får inte glömma jästen! Här gick den undan, sagt och gjort så lade jag torrjästen bakom mig och började köpa jästen i rör. Kan passa på att skvallra redan nu om att jag faktiskt har planer på att i alla fall till en början återgå till torrjästen under mitt SMaSHprojekt som drar igång under början av 2015. Konceptet ska vara enkelt och billigt.
IMG_20141021_190058

Vi hoppar fram en bit och stannar till vid det jag valde att kalla “Utmaningen“. Tanken var att försöka få sveriges bryggare att under en och samma vecka brygga under mindre kontrollerade former. Kan väl säga att det gick “sådär”. Utmaningen 2014 är inställt p.g.a för dåligt intresse bland bryggarna i vårat avlånga land. Jag är inte den som ger mig så lätt, så 2015 kommer jag återkomma med nya tag och förhoppningsvis blir vi mer än en handfull personer. Jag hoppas verkligen att det blir av 2015!

Jag avslutar 2015 på detta sätt och uppmanar alla som vill veta mer om mitt bryggår att bläddra runt i historiken. Nog finns det ett och annat guldkorn! Du som gillar hårdvara kommer förmodligen finna intresse, har lite smått och gått som i alla fall jag tycker är riktigt intressant.
Gott nytt (brygg)år på er alla, vi hörs och ses igen 2015!
SKÅL!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *