Leverans – Smash TV – Equinox

Leverans för nästa SMaSH gjordes här om dagen och det blev egentligen en tvådelad leverans. Equinox står på tur och humlen köptes in ganska så omgående när MaltMagnus fick in ett begränsat parti. Den leveransen gjordes för en tid sedan och har sedan dess väntat i mitt kylskåp. Nu tycks hypen över denna humle varit så pass att jag passade på att köpa 300g till. Så totalt har jag 500g att spela på. 200g kommer gå till SMaSHen och sen får man se hur resterande fördelas.
Kan tänka mig att hanteringen av denna försändelse inte varit helt optimal, då maltpåsen var spräckt längs hela långsidan. Var väl inte direkt det jag hade väntat mig vid öppning, men nu fick det bli att malten hälldes över till en hink tills det är dags för krossning.
IMAG0951_1
IMAG0955_1

Jag kör vidare med S-04 och hoppas att den sätter lite mer karaktär än US-05. Har ännu inte kunnat smaka av Mosaic ännu där S-04 fick sin premiere, den står på torrhumling och beräknas fatas på Onsdag nästa vecka. Nu när SMaSHen är en så pass enkel öl tror jag absolut att valet av jäst gör en hel del. Har känt en eftersmak på den sats av Amarillo där US-05 användes som jag inte varit helt nöjd med. Det smakar inte illa men det känns inte helt rätt på något vis. Nämnde detta för en bryggande vän och han svarade med att han tycker eftersmaken av US-05 är som ett inslag av lageröl. Huvudet på spiken, visst fasen är det så det smakar! Kan tänka mig att den karaktären döljer sig i en mer komplicerad öl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *