Omtappning – Arkanoid

Nu har den jäst färdigt, ingen aktivitet i röret på några dagar… Nu är det bara väntan kvar.
Sagt och gjort så har den tappats om och står nu och väntar på framtiden. Tanken är att låta den vara i ungefär ett halvår innan vidare hantering sker. Smakprovet var riktigt gott, så det ska bli riktigt spännande att se vad tiden gör med den. Enligt receptet så ska den ju torrhumlas innan flaskning, men vi får se till hösten ifall det blir aktuellt, har funderat fram och tillbaka kring detta men kan ännu inte riktigt bestämma mig.
Missade OG på bryggdagen och provet vid omtappningen visade att jag även missat FG. Istället för en svalkande dryck på 9,7% får jag nöja mig med en ynka 9,2%. Trycket kommer fortfarande finnas där och öl blir det ju oavsett.  😉
IMAG1126_1

Känner på mig att jag kommer snegla på hinken varje gång det kommande halvåret när jag är ner i ölkällaren. I vanliga fall hade det varit dags att kolsyra den nu, men han som spar han har.

Ska försöka planera in nästa SMaSH också, Equinox. De senaste veckorna så har kylskåpet varit upptaget av jäsning och kolsyrning. Kolsyrningen av SMaSH – Mosaic fick avbrytas efter halvtid så att Arkanoid kunde jäsa. Nu på kvällen ställde jag in Mosaicfatet i kylen och sänkte temperaturen, så imorgon kopplar jag på kolsyran igen.
IMAG1133_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *