På flaska – Smash TV – Mosaic

Dags för flaskning, nu var tiden inne för Mosaicen. Kolsyrningen fick ju avbryts och lämpa plats i kylskåpet för den barley wine som nu står och mognar tills efter sommaren, så denna flaskning blev framflyttad ungefär 2 veckor. Tanken när jag skaffade fat var ju att slippa flaskningen, jag var helt säker på att flaskning skulle bli något som jag gjorde vid några få tillfällen, men har nu märkt av att det ändå är rätt bekvämt med flaska. Får se vilken väg jag går, men än så länge har det flaskats mer än jag tänkt mig.
Det som är behagligt med att flaska efter kolsyrning är att man slipper bottensatsen, det som är mindre behagligt är risken med att få för mycket skum. Man blir ju tvungen att “lufta” flaskan för att få i mer öl, och luftar man för mycket är risken stor att flaskan fylls med för mycket skum. Resultatet blir att man lär fylla på med mer öl för att nå önskad volym och flaskan skummar då över.
IMAG1150_1

Mina “nya” flaskor fick fyllas för första gången idag, känns bra att ha hittat en flaskmodell som uppfyller mina önskemål. Snygga, enkla, sköna att hålla samt att höjden inte blir ett problem vid stapling när de står i backar. Fick ihop lite drygt en back och imorgon ska jag kontrollera kolsyrenivån.
Nu när kylskåpet är ledigt är det bara att köra på, imorgon krossar jag malten för söndagens bryggning. Equinox står på tur och enligt hypen ska detta vara en humlesort utöver det vanliga. Återkommer om det om ungefär en månad.
IMAG1155_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *