Provkokning med BK35an

Då var grunden för bryggprofilen av BK35an klar, har spenderat kvällen med att bl.a koka vatten… Och vänta. Nu finns det ju roligare saker att göra en kväll som denna, men skjuter man på något som måste göras blir det ju i regel aldrig gjort. Då jag i dagsläget endast har säkringar på 10A i proppskåpet för uttaget jag nyttjar till bryggning (Skarvsladd från garaget) så har jag inte möjlighet att köra BK35an fullt ut., 2kw fick den gå på idag. 25% mer effekt är önskvärt, så kommande veckas projekt blir att se över ifall skåpet i garaget pallar mer last och är det lugna bananer åker en 16A säkring i, då finns marginal till att köra bryggverket fullt ut på 2,5kw. För den intresserade kommer lite torr fakta och riktlinjer från kvällens testrunda: (Kokade utan lock)
Effekt: 2kw
Volym: 10 liter
Koktid: 60 min
Tid till kok: 50 min

Volym: 20 liter
koktid: 60 min
Tid till kok: 95 min

Bortkokad vätska: 3 liter

Jag använder Brew Target när jag bygger recept och är mycket nöjd med funktion och resultat. Som ni ser nedan har jag lämnat några parametrar tomma, dels för att jag utgår från att cirkulationen och temperaturhållningen kommer lösa mäskningen bättre än tidigare och den förlust som eventuellt blir lägger jag inte så mycket vikt i. Det blir vad det blir i jäshinken när bryggningen är avslutad. Nu är ju inte denna profil huggen i sten, så finns det behov av justering är det inte värre än att peta in lite mer data till programmet.
Profil

Nu är jag riktigt sugen på att köra en första testbryggning, men lär vänta. Den senaste SMaSHen ockuperar kylen sen en vecka tillbaks så denna lär få flytta ut innan jag ger mig på något nytt.
Min tanke har varit att köra vidare med SMaSHprojektet, men jag kom på att jag har en hel del humleslattar i frysen som jag behöver göra mig av med. Har Pale Ale för den tänkta kommande SMaSHen samt dryga 3kg Maris Otter som blivit kvar. En 50/50 Pale Ale / Maris Otter och sen trycka i en orimlig mängd humle… Det får fasen bli kommande öl!
IMAG0063_1

2 Comments

  1. Pingback: Brewtarget | Gubberöd Brygghus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *