På flaska – Smash TV – El Dorado

Testkörning av ölpistolen avklarad. Som alltid med ny utrustning lär man prova och känna sig fram, och i detta fall hade jag på tok för högt tryck i början. De första flaskorna skummade på riktigt ordentligt, så det blev en hel del spill. Istället för att koppla på kolsyra direkt till pistolen så tröck jag i via soda streamern, resultatet blir ju ändå det samma. Så vad kan man säga om denna produkt?
Efter första åkturen så är det ingen WOWkänsla, resultatet blir ganska så snarlikt med den lösning jag byggt på egen hand. Med det sagt så vill jag inte påstå att det är en dålig produkt, och lite spill lär man räkna med när man fyller flaskor på detta sätt. Om jag jämför med mitt egna bygge så blir hanteringen mycket lättare med den köpta pistolen, men blandar man in en prislapp i bedömningen så tippar vågen över mot den man bygger själv.
Ibland är det värt att spendera en liten slant för att göra jobbet mer bekvämt… I detta fall var det absolut värt pengarna. Kommer finslipa min hantering för att minimera spill och skumning.
IMAG0126_1

Imorgon är det dags för första körningen med bryggverket och nu på kvällen har jag gått igenom de humleslattar jag har liggandes i frysen. Hade mer humle än jag trodde, men för att inte göra en enda stor humlesörja av allt får det bli ett hopkok av fyra sorter och totalen landar på lite drygt 200g. Är ute i sista stund, så nu lär jag slå mig ner och försöka bygga ett drickbart recept.
IMAG0127_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *