Bryggdag – Candy Crush

När två fritidsintressens vägar korsas lär man prioritera, denna gång var det sömn och bryggning som fick göra upp under morgontimmarna… Sömnen klev ur ringen som vinnare, så aningen senare än önskat kom bryggningen igång och nog var man nyfiken på vad dagen hade att erbjuda.
Igår kväll hade jag bestämt mig för vad första bryggningen skulle bli, efter att ha gått igenom humleslattarna så fick det bli fyra sorter som kommer ge en riktig sommarkänsla… Kort och gott något IPAaktigt.
Började dagen med att krossa malten och väga upp humlen medans man väntade på att få mäska in.
IMAG0128_1

Det blev lite lättare och går lite snabbare att landa på önskad temperatur, bara att knappa in. Även om pumpen håller igång cirkulationen så var jag i med sleven och rörde runt under mäskningen. Skulle inte rekommendera att man lämnar bryggverket under mäskning, utan håller ett öga och öra med till och från. Har man för snabbt flöde på pumpen finns risken att man kör den torr, och det är nog inte så bra.
IMAG0129_1

Lakningen har jag väl egentligen inget intressant att skriva om. Lyft upp insatsen och häll på vatten… Och så vänta.
Jag satte över ett durkslag för att försöka minimera gropbildning vid hällning.
IMAG0130_1

Efter att mer eller mindre bara gjort SMaSH detta år så var det roligt att försöka knåpa ihop ett recept av rester. Fyra sorter kändes som en bra nivå att lägga sig på och jag har på känn att de kommer göra sig bra med varandra.
IMAG0131_1

Ny kylare har även införskaffat, så hela utrustningen har bytts ut mot nytt. Gillande min gamla kylare, gillade den som fasen. Den gjorde sitt jobb riktigt bra och så såg det riktig köttig ut!
Den nya gör även den vad den är avsedd för, men har inte alls samma coolhetsfaktor.
IMAG0132_1

Så, vad har man för avslutande ord kring BK35an?
Innan jag hade möjlighet att brygga så skrev jag om hur jag uppfattade paketet. Då kikade jag på byggkvalite och “känsla”. Nu när jag bryggt en vända så lär jag säga att jag är mycket nöjd. Den gör sig riktigt bra för sin prislapp, även om det finns utrymme för förbättringar. Den medföljande termostaten samt lilla kastrull var ju inte direkt några höjdarprodukter, men de gjorde vad de var avsedda för. Jag kände mig av någon anledning nästan tvingad att använda dem, vet inte varför men så blev det.

Efter endast en bryggning så landade jag godkänt nära önskat mål. En batch på 10 liter med OG på 1.073 hamnade i praktiken på 11 liter med OG på 1.070. Någon liten justering och grejjerna har trimmats in. Och oavsett hur det går så lär man ju ha med sig det i tankarna: Det blir ju öl oavsett.
IMAG0133_1_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *