Bryggdag – Hops Kills Nazis

Efter en planerad sovmorgon och justering till sommartid så var man på fötterna, upp i köket och ställa i ordning för dagens kok. Äntligen dags att göra min variant av en red ale från BrewDog och det visade sig att det blev ännu en justering mot receptet.
IMAG0646_1

Under mäskning nyttjar jag tiden med att väga humlen. Jag hade en slatt Centennial sen tidigare och det visade sig att den räckte och blev över. Så istället för att lägga tillbaks det lilla som blev över åkte det ner i koket. Samma tänk får det även bli för torrhumligen, 90g säger receptet men hela påsen på 100g får slinka ner när det är dags. Man kan väl aldrig ha i för mycket humle?  😉
IMAG0645_1

Har kikat lite mer bland BrewDogs recept och har förmodligen bestämt mig vad som kommer bli nästa månads öl. Det finns ju en hel del recept att välja bland och risken att ändra sig innan beställning och bryggdag finns alltid där. Men man får väl kort och gott ta ett steg tillbaka och lägga ut en plan. Blir det inte den ena eller andra ölen kommande månad får den läggas till på listan som får betas av under året.

Inom kort är det verkligen dags att spika riktlinjerna för årets Utmaning. Den som är intresserad får hålla ögon och öron öppna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *