Tack för denna gång!

Då var utmaningsprojektet avslutat för 2016. En rolig och avslappnad afton med god mat och dryck ute på strutsfarmen, och som avslutades med en rundtur i Sahlins bryggeri. Värt att notera så har intresset för Humlegodis ölfestival ökat med hela 100% bland kvinnorna sen förra året! Totalt antal kvinnor håller jag hemligt, då det låter bättre med att bara avslöja ökningen i %. Sex utmaningsöl fanns på plats och för att hålla oss till projektets tema så avgjorde tärningen vilken ordning flaskorna skulle öppnas.
IMAG0937_1

Vill inte se det som en tävling, men det känns roligt att under avslappnade former få återkoppling på vad bryggare och gäster tyckte om utmaningsölet. Som skrivet tidigare använde vi tärningen för att få fram i vilken ordning ölen skulle öppnas. “Kvällens favorit” belönades med ära och berömmelse resten av kvällen, och i år var det Otterbo Bryggeri som fick sträcka på sig lite extra. Gruppens gemensamma bedömning blev enligt följande:
Otterbo Bryggeri
Nygårdens Bryggeri
Götbrew
Humlegodis
Katten Morgans Bryggeri
No Clue Brewing

Som ni ser på bilden nedan(Om ni kan tyda min handstil) så var det jämt.
IMAG0940_1

Efter mat och dryck begav vi oss till Sahlins bryggeri för en rundtur. Intresset var stort och Erik gjorde sig riktigt bra som guide. En spännande diskussion kring lager uppstod och vi fick förståelse av dess betydelse innan vi avrundade kvällen.
Är du nyfiken på hur det går till att brygga i större skala kan titta i mitt videoarkiv.
IMAG0942_1

Som avslutning vill jag tacka samtliga som deltog, utan er hade kvällen inte varit möjlig. Jag hoppas och vill att detta event blir något återkommande, och växer sakta men säkert, år efter år. Under Utmaningen 2016 såg vi nya deltagare som bidrog med utmaningsöl och vad jag kunde förstå så är chansen stor att några som i år var med som gäst kommer anmäla sig som bryggare nästa år. ROLIGT!

Planeringen för Utmaningen 2017 är redan igång… Eller nåja, en sluten grupp har i alla fall skapats, och du som är intresserad att vara med och forma för kommande spektakel kan ansöka om medlemskap HÄR. (Kräver konto på Facebook)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *