Bryggning på Söndag

Jösses vad tiden springer iväg…
Mycket av annat har resulterat i att bryggningen har fått ställas åt sidan. Visst, det tar bara några timmar från start till mål, men man blir helt låst under tiden. Förkulturen sattes tidigare i veckan och “nya” kylaren fick för första gången visa vad det går för.
Kylaren är den som ingick med BK35an. Visst, den kommer nog göra sitt jobb i bryggverket, men jag tycker den känns aningen klen. Mer eller mindre direkt efter leverans beställde jag en mer vettig kylare och den som ingick i BK35ans paket ställde jag undan för framtiden, dess jobb skulle bli att kyla förkulturen. Tiden gick och semestern kom, och nu var det dags att ta tag i detta projekt. Nu under sommaren band jag ner spiralen med rostfri ståltråd samt lyxade till anslutningen för inkommande vatten. Bilden nedan visar den första åkturen.
Rackarns va mycket snabbare det gick att få ner temperaturen! Tidigare har jag roat mig med is- och vattenbad av kastrullen. Det enda jag egentligen kan ha synpunkter på (Som egentligen inte är något problem) är att man nu har en till pryl att göra rent efter att förkulturen är satt.

I morgon fortsätter mitt BrewDogprojekt, min variant av Chaos Theory kommer vid bryggningens slut landa i jäshinken.
IMAG0987_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *