Bryggdag – Chaos Theory

Man hinner inte med allt på en och samma dag… Igår blev den efterlängtade bryggningen av, och inlägget kommer nu.
Äntligen! Något senare än planerat blev det i alla fall av. Tittar på min bryggningsplanering och ser att Chaos Theory “skulle” blivit av redan i Maj. Hade det blivit av redan då är jag övertygad om att den vore slut för länge sen. Nu är det bara 3-4 veckors väntan tills den är redo att hällas upp och avnjutas. Bryggdagen blev lite av ett kaos, oplanerat avbrott ställde till det lite i planeringen, men i slutänden gick det ändå bra.
IMAG0989_1

Under mäskningen passade jag på att skjutsa sonen, så han fick leka av sig hos en klasskompis. Jag gav frugan instruktioner om att hålla koll på cirukationspumpen under tiden jag var borta, skulle den mot förmodan gå torrt ökar hon antingen flödet eller stänger av pumpen helt. Jag beger mig iväg och passar på att köpa med mig mat på vägen hem, så det tar lite längre tid än tänkt. Väl hemma igen möter jag frugan i dörren och hon befinner sig i ett stadie som jag skulle klassa som mild panik.
– Den har slutat pumpa! Första gången kom den igång av sig själv efter någon minut, nu startar den inte alls! Har kopplat ur och i strömmen.
Orsaken har jag ingen aning om, men jag provade att göra samma sak som hon, ur och i med ACadaptern och pumpen hoppade igång igen. Nu är det inte hela världen ifall pumpen inte drar runt, men det var nästa lite roligt att se frugan i sitt tillstånd. En annars ganska lugn och sansad kvinna (Nåja, så gott det går i alla fall) är nu på väg att gå upp i limningen.  =)
Då det blev lite annat under mäskningen så sprack tidsschemat en aning. Sen värmning av lakvatten och humlehanteringen blev av i sista stund. Även om det mer eller mindre alltid går att stuva om i planeringen så känner jag att det är skönt att ha marginal samt ha kommande steg redo i god tid… Men man får inte alltid som man vill.
Även om det inte gick som planerat hela vägen så var det en rolig och efterlängtad bryggning.
IMAG0990_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *