På flaska – Chaos Theory

Rackarns vad tiden går men ikväll landade min variant av Chaos Theory på flaska, denna rackare har stått och väntat på mig i över en månad i kylen. Efter jäsning har den stått och haft ca: 2 grader, så förhoppningsvis blir den klar och fin när det är dags att dricka den.
Dagens flaskning blev i slutänden ett litet oplanerat experiment. Jag brukar skjuta i kolsyra via Sodastreamern i flaskorna innan jag tappar, och idag tog kolsyrepatronen slut. Eller ja, det var ungefär inget kvar när jag började, men nån form av gas kom det i alla fall tills ungefär hälften av flaskorna var fyllda. Hade för mig att jag hade en ny tub till liggandes, och mycket riktigt hittade jag den efter lite letandes i ölkällaren.
Ny tub och nog blev det skillnad. Så ena halvan av batchen har lite eller ingen gas isprutad och den andra har ordentligt med gas. Tanken är att se ifall detta gör någon skillnad med ölet, nu är det bara att vänta och se.
IMAG1115_1

Anledningen till detta öluppehåll beror på prioriteringar. Tid och energi har lagts på det sommarprojekt som jag velat få klart innan hösten knackar på. Sen har jag även lagt en del tid på ett av mina andra intressen, gamla datorer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *