Gott nytt år!

Två månaders tystnad, vad har jag haft för mig?
Nog har jag haft saker att göra, men tyvärr inget som berör bryggningen. Senaste aktiviteten på bloggen var när jag flaskade Chaos Theory. I källaren står fortfarande min variant av Tokyo som väntar på att bli flaskad. Känner att den kan stå där den står ett tag till och kanske se flaskningen som ett projekt för Januari. Även om det inte varit någon kall vinter så har jag även detta år haft ett bryggstopp från December, och planen är att sätta igång igen under Februari nästa år. Har allt som behövs liggandes och väntar på mig, så det är väl bara att sätta igång när man känner sig redo.

Vad har man hunnit med under året egentligen?
Även om jag inte gjort så många öl som jag önskat så får jag väl ändå känna mig nöjd. Temat för 2016 blev BrewDog, efter de släppte sitt recepthäfte. Finns fortfarande en hel del öl man skulle vilja prova på att göra varianter av, så 2017 kommer få samma tema.
IMAG0571_1

Utmaningen och Humlegodis Ölfestival tycker i alla fall jag är ett spännande inslag, och om allt går enligt plan kommer 2017 erbjuda något riktigt festligt! Mer än så säger jag inte för tillfället, men se nu till att ladda inför detta event och håll utkik för mer information kommer.
IMAG0940_1

Lite ny hårdvara har man ju hunnit med att samla på sig under året. En liten kylare till förkulturen snickrade jag ihop samt en ordentligt spatel till att röra om malten med. Sista men inte minst blev det även en ordentlig kapsylerare.
IMAG0860_1
IMAG0765_1
IMAG0764_1

Så efter två månades tystnad är det detta jag avslutar och lämnar 2016 med. Grovskissen för 2017 är lagd, så nog finns det att göra, bara tid, pengar och engagemang finns.
Tack för i år. Skål och gott 2017!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *