Bryggdag – Scramble

IMG_20131208_095145
Blev mycket nytt idag, dels det nya receptet där jag gjorde mig av med alla slattar och även test ny av utrustning.
Det första som sattes på prov var Biltemas 25liters kastrull. Nu när jag stegat upp i storlek med mäsktunnan behövde även kastrullen följa efter. Den gjorde sitt jobb även om botten buktade en aning, inget som i sig verkade påverka uppvärmningen av vattnet, men ändå. Man kanske inte kan vara allt för krävande med tanke på priset. Tror inte det går att hitta något motsvarande i samma prisklass.

Sedan vidare till tunnan som gjorde ett jättebra jobb, höll temperaturen utan problem under hela mäskningen. Jag hade tänkt att lägga en filt över den men vad jag läst och hört så ska den tunnan klara sig utmärkt utan, vilket den gjorde.

Precis efter att koket dragit igång märkte jag att min termometer kommit lite i obalans, den visade att rumstemperaturen låg på 70 grader. Lite smått panikslagen funderade jag på vad jag skulle göra…
In i ugnen med sonden och låta den torka, det hade kommit in fukt som ställde till det en aning. Jag hoppas att den visar rätt nu, för jag använde den senare vid kylningen och jag har för tillfället ingen annan termometer.
IMG_20131208_140731

Vägning och fördelning av humlen bestämdes under mäskningen, innan dess hade jag inte riktigt kollen på vad jag hade samt hur mycket. Var inte helt på det klara hur fördelningen skulle bli och jag var faktiskt inne på att kasta tärning efter förslag från Aron. Det slutade dock med att jag själv bestämde:
65g Columbus @ 90
35g East Kent Golding @ 5
50g Magnum @ 0
50g Magnum – Torrhumling
45g Fuggle – Torrhumling
10g Citra – Torrhumling
IMG_20131208_100510
Receptsidan är uppdaterad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *