Kylskåp, fågelbajs och tappning av svart IPA

Lite som om Aftonbladet eller Expressen skulle satt rubriken idag men ni kan vara lugna, allt som står i rubriken är sant!

Har under en tid haft lite problem med för mycket skumbildning när jag tappar ur från kranen. Nog har mina misstankar pekat mot temperaturen men då jag inte haft möjlighet att kontrollera tempen som önskat har detta blivit liggandes för framtiden och jag har funnit mig i att det skummar. För någon vecka sedan fick jag leverans av universaltermostaten UT-200 men så sen som igår blev den kopplad mot mitt kylskåp jag haft ståendes i garaget. UT200 är en väldigt enkel men behövlig produkt, man ställer kort och gott in inom vilka temperaturer den ska vara aktiv. I mitt fall ska den agera för kylning, så stiger temperaturen över 5,2 grader aktiveras kylskåpet och blir det kallare än 4,8 så stängs den av. Jag har haft en till termometer liggandes i kylskåpet för att få någon form av referens och upp till 0,5 grader har jag sett diff på. Vilken termometer som visar rätt kan jag inte svara på, men då diffen är så pass liten ser jag det som försumbart. Nu på kvällen har jag tagit in fatet och man märker direkt skillnad, skumbildningen är inte alls som förut. Eventuellt en liten justering på kranens flödeskontroll eller sänka trycket en aning.
IMG_20140811_094525

Visst är det skönt att bara betala en slant och sedan vänta in öl?
Precis så har jag haft det och idag var det dags att fylla på det lilla fatet. Det var Otterbo som inte ville dricka en hel sats av sitt experiment av en svart IPA. Ett sådant tillfälle kan man inte låta rinna mellan fingrarna! Vi hade gjort upp att nu på morgonen skulle jag svänga förbi med fat och kolsyrepatron. Väl parkerad utanför märkte jag att någon bilägare skulle få sig dagens överraskning. Dennes bil var nämligen mer eller mindre täckt av fågelspillning. Visst är det härligt när detta händer andra?
IMG_20140811_095415

Väl inne var allting överstökat ganska så snabbt. Aron hade gjort klart det mesta och jag behövde egentligen inte göra något alls. Sagt och gjort så blev jag med ännu ett fat och nu lär jag börja dricka då alla mina är upptagna med något gott, flytande innehåll.
Den som är intresserad av det senaste tillskottet kan läsa om detta på Arons sida.
IMG_20140811_100206

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *