2015, det enkla året?

Inte mycket kvar av 2014 och bryggår 2015 närmar sig med stora steg. Snart är tomten här, sen är det nyår och sen är det dags för nya tag. Har redan lagt ut recept för 2015, en SMASH där jag tänkt variera humlen. Jag vet inte varför men malten Maris Otter har jag av någon anledning fastnat för, så den kommer lägga basen för min SMASH. Jag tittar tillbaks på mina 1,5 år som bryggare och tänker; Vad har jag lärt mig? Det känns som “inte ett skit”, även om jag fått med mig en del erfarenhet. Med jämna mellanrum bubblar någon fundering upp till ytan och beroende på dagsform så kikar jag vidare eller låter det  vara. Men då tankar och ideer återkommer så har en hel del saker blivit verklighet. Bra eller dåligt är väl svårt att säga, men nog har jag förhoppningsvis lärt mig något av det.

Sveriges herr Malmsteen sa ju en gång att “more is more” och nog ligger det något i det, men tittar jag t.ex tillbaks på min senaste bryggning (och sista för 2014) så kan man med facit i hand säga att mer inte alltid behöver betyda att det är bättre. Thing On a Spring har visserligen blivit bättre nu när den fått lite tid på sig i fatet, men jag tror inte den egentligen behövde 8 humlesorter och 3 olika basmalt. Att nu blicka framåt och se starten av 2015 som minimalistisk och simpel kommer bli spännande! Visst, jag kommer förmodligen inte kunna hålla mig från att göra något stort och dumt… Jag har redan nu mer eller mindre bestämt att göra om Double Dragon, en öl som blev riktigt lyckad! Förra gången var DC med på hälften och skulle närvara under bryggdag samt flaskning… det blev ju som det blev med det men DD2015 kommer jag ser till att han infinner sig, annars blir han kort och gott utan.
IMG_20141102_100529
För er som inte kommer ihåg råvarorna för Thing On a Spring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *