Krossande kärlek

Hade från början tänkt att detta skulle bli ett lite längre inlägg, men märkte av ganska så snabbt att det inte i detta skede kommer finnas så mycket att egentligen skriva om. Den efterlängtade kvarnen är monterad, dock inte provkörd ännu. Den sista påsen förkrossad malt står på jäsning, så från och med nu är det egenkrossat för hela slanten. Denna post kommer täcka monteringsprocessen av krossen, som gick mycket snabbare än vad jag trodde. Det hela är väldigt enkelt och medföljande monteringsinstruktion behövs inte. Alla delar i plåt levereras med skyddsplasten på, så det första som lär göras är pilla av den.
Ser ni skåran i bottenplattan till höger i bild? Den är skuren så den kan monteras på en 25 – 30 liters tunna. Tack vare skåran så flyttar inte kvarnen på sig så lätt.
IMAG0864_1

Sen är det dags för behållaren. Den sattes snabbt och enkelt ihop med hjälp av en stjärnmejsel och skiftnyckel. Hade inte så små fasta nycklar, men skulle tro att muttern är kring 5mm.
IMAG0865_1

Krossdelen fästes på bottenplattan via skruvar från undersidan och sen på med behållaren och låsa den via skruvfäste från sidorna. Som avslutning fästes veven, som levererades med ett litet spel så det blev ett fasansfullt gnisslande ljud när man vevade. Detta justerades lätt genom att lätta på låsmuttern och dra åt bulten som håller vevhandtaget på plats.
IMAG0868_1

Som skrivet tidigare inte hunnit med att prova den ännu, men det kommer ske inom någon vecka. Kommer förmodligen gå åt en del malt innan jag hittar den perfekta distansen mellan valsarna, men oavsett hur det går så blir det ju ändå öl av det i slutänden och det är ju det som är det mest viktiga. Kan tänka mig att det blir nån post till om denna mojäng, så den som är intresserad får hålla ögon och öron öppna.

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *