Bryggdag – Smash TV – El Dorado

Äntligen var det dags för ännu en bryggdag. Öltillverkningen har stått stilla längre än önskat, men man lär prioritera. Hela semestern har gått åt till att göra om altanen och jag har sagt till mig själv att det inte blir någon bryggning innan taket är på. Jag tummar lite på det jag sagt, det är några kvadrat över själva entredelen är fortfarande öppen… Men, men nu kan man då gå ut utan att riskera att bli blöt.

SMaSHprojektet fortsätter och då jag tror jag fått lite koll på Maris Otter så byter jag malten till Pale ale. För att fira av semestern kommer El Dorado får bli smakbärare i detta kok.
IMAG0030_1

Även om jag kände mig lite ringrostig så flöt dagen på utan hinder, har även fått ordning på tajmingen kring vattnvärmningen så mäsk och lakning löper på utan onödig väntan.
Och som alltid ordning och reda… 25g per giva i detta fall.
IMAG0031_1

Mitt under koket märkte jag att en geting hade varit lite för intresserad av min SMaSH, den flöt omkring på ytan och när jag försökte fiska upp den så lyckades jag inte få till det riktigt så den sjönk till botten istället. Så nu får vi se ifall den ger någon bismak… Eller den kanske ger lite mer sting? Hoppla hoppla, va ordvitsarna bara sprutar ur mig, lär nog humla ner mig lite… Nu står hon och ska till och jästa med lite drygt 17 grader i skåpet och med ett OG på 1.071.
IMAG0033_1

Sommaren är inte över riktigt än, men kvällarna har då börjat bli riktigt mörka. I samband med detta blir i alla fall jag i regel sugen på att byta IPAn mot en ordentligt stout, men i år ska nog fasen SMaSHprojektet får löpa linan ut tills det är dags för jul-/nyårsuppehållet. Har ju min Barley wine som fortfarande väntar på en torrhumling och kolsyrning, den får jag klara mig på när vintern närmar sig. Just ja, gällande den… Tittade till den idag och passade på att lukta lite på den, kommer nog göra sig bra när första snön faller. Vet inte hur kinkigt det är med risk för oxidering när den står så pass länge, jag har slarvat med att spruta i kolsyra i jästunnan. Öl blir det ju oavsett, och när man i grova drag kommer få vänta nästan ett år innan den blir redo att drickas så får man kort och gott intala sig att den smakar bra, oavsett vad den egentligen smakar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *