Bryggdag – Thing On a Spring

Lite sent postat, men bättre sent än aldrig. I helgen blev det koka av, Thing On a Spring står i skrivande stund i källaren och jäser. I vanliga fall gör jag ett inlägg samma kväll som bryggdagen men denna gång fanns inte orken. Min son har varit vänlig nog att bjuda på baciller. Hade jag inte gjort förberedelser av jästen så kan jag säga att det inte blivit något av denna helg. Nåja, slutprodukten blir förhoppningsvis en välhumlad IPA strax innan jul. Planen för detta kok var att göra mig av med humleslattar, men så hade jag råkat köpa på mig 4st för mig helt okända sorter. Så resultatet blev att visst gjorde jag mig av med slattar, men det tillkom några med. Plus minus noll. Kommande kok kommer även det bli en blandad humlerensning.
IMG_20141102_100529

8 olika humle är inblandade, så jag kan tänka mig att det kommer bli svårt att sätta fingret på vilken humle som göra vad. Det spelar visserligen ingen roll ifall ölet smakar gott. Även om kroppen var svag så var i alla fall vädret på min sida, för att vara November så var det helt OK. Hela koket på 90 minuter spenderades utomhus.
IMG_20141102_133713

Jag har inte bestämt mig ännu ifall detta blev årets sista bryggning, eller om jag klämmer in en till innan julstöket. Blir det en till så ska försöka hålla den väldigt enkel. Kanske två sorter malt och ett fåtal sorter humle. Får väga det jag har kvar och se vilka 3 jag har mest av. Går det att få ut något vettigt av det så får det blir så. Vi får se vad det blir.
Receptet till denna blev spikat under mäskningen, det var då humlen vägdes och beslut togs om när de skulle tillsättas. Har uppdaterat receptsidan.
IMG_20141103_210249

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *