Beställning – Smash TV – Amarillo

Som jag har längtat, första beställningen för 2015 är gjord, Smash TVs genomgång av humle har just startat. Startskottet för min smakresa har gått och nu väntar en lång segling över ölets hav. Förra året blev det en hel del tester och knäppa ideer vilket ledde till blandat resultat. I år ska jag försöka hålla mig lite mer samlad och sätta smaken i fokus. Som skrivet tidigare är humlen först ut. Då jag brygger ungefär en gång per månad så beräknas första steget ta lite drygt ett halvår. Hur jag ska gå vidare är jag inte helt på det klara med men min förhoppning är att skrapa lite på ytan av vad malten har att erbjuda samt lite försiktigt utöka humlen från en sort till några fler.

Först ut i humleserien blev Amarillo, en stark start som sätter ribban, sen väntar en resa med de “vanliga” sorterna. När jag bestämde mig för att detta skulle genomföras så slog mig tanken att all öl skulle smaka lika. Visst är det skillnad mellan humlen, men ni förstår nog vad jag menar. Ett halvår med “platt” och enformig öl, vill jag verkligen det?
Ja och nej är väl det korta svaret. Tag tog detta beslut av flera anledningar, men det som väger tyngst är att jag förhoppningsvis får mer förståelse kring humlen och vad den tillför samt HUR den tillför. Kanske lite roligt och spännande nu i början, men hur känner jag inför bryggningen om ett halvår? Oavsett så är detta något jag faktiskt vill genomföra, då jag hoppas och tror att det kommer lyfta mig som bryggare.

Gällande jästen så är det 100% spikat, det kommer bli torrjäst under denna SMaSHresa. Även här är det av flera anledningar, men då allt annat kommer vara så enkelt som möjligt så är faktiskt latheten en faktor som väger ganska tungt. En dalmas som jag är ju också människa. 😉
Välkommen till bryggår 2015!
Smash

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *