Beställning x 2

En kort och lite sen uppdatering. Beställning är gjord från två håll och jag går lite på tå här hemma, sådär som barn gör dagen före julafton. Paket nummer ett är egentligen inget märkvärdigt, den innehåller det som behövs för min kommande barley wine. Recept kommer läggas upp under helgen eller början av kommande vecka.
Det är innehållet i paket två som jag är så spänd över. Jag fyllde år tidigare i veckan och bidrag från nära och kära gav mig möjligheten att lyxa till det lite. Något som jag känt att det vore “riktigt bra att ha”, men inte riktigt känt att det varit värt pengarna… Jag talar om en maltkvarn.
Visst kan man för några kronor extra få malten krossad från vissa återförsäljare och i alla fall till en början gör de jobbet garanterat bättre, men för mig handlar det lite om frihet och att göra det själv. Tänkte er nymald malt precis före man sätter igång. Nu får jag ju även möjligheten att själv bestämma precis hur jag vill ha min malt. Från mjöl till näst intill okrossade, jag bestämmer. Kan tänka mig att det kommer gå åt en del malt innan man får in snitsen, men jag är helt övertygad om att det i slutänden är värt det.
Order2

Order

Som ni kan se på mina beställningar har jag bytt ut jästen. Från US-05 och WLP001 som varit min husjäst till dess kompis tvärs över havet. Detta kommer påverka SMaSHprojektet när jag byter på detta sätt, men jag känner att jag vill ge S-04 en chans. Jag vet inte ifall det beror på att SMaSHen är så innehållsfattig och att det är därför man tycker att något saknas. Då jag kommer dricka några olika varianter av SMaSH detta år så skulle en lite mer smakrik upplevelse inte skada. Den första med Amarillo är inte dålig, men som sagt vore en mer smakrik upplevelse att föredra.
Passade även på att köpa på mig nytt rengöringsmedel. Fram tills nu har det varit flera vändor för att göra rent utrustning och flaskor, med Chemipro behövs endast ett steg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *