På flaska – Smash TV – Amarillo

Då var det flaskat och klart, flaskorna har åter kommit till användning. Den här flaskhanteringen är inte helt rolig, nu när man tagit sig igenom det igen så blev jag påmind varför jag ville ta steget vidare till fat. Vet inte riktigt vad som är smidigast, att kolsyra på fat och sedan tappa på flaska eller att flaskjäsa. Hur som, dagen började med att göra klart min beer gun, då jag tagit slangen till annat under förra året. Sagt och gjort så låg 2m slang och kokade. Gav den samma behandling som den stump jag använder i mäsktunnan. Sen var det bara att klämma fast kran och koppling.
IMAG0823_1

Nu när det är gjort känns det faktiskt lite roligt att ha flaskor i källaren igen, men ser man från ett lathetsperspektiv vinner fatningen alla dagar i veckan. Då jag vet att jag kommer göra samma lika under hela denna SMaSHserie så känner jag att jag behöver korta ner tiden för rengöring av flaskorna. Idag är det väldigt många steg som tas för att få och hålla dem rena, planen är att hålla dem lika rena men mindre tid och jobb. Lösningen är annat medel, ett medel som gör mer eller mindre allt på en och samma gång. Mer om det i kommande inlägg.
Flaskningen i sig gick väl OK, men jag tycker att det skummade lite mer än väntat och önskat. Såhär i efterhand kunde man önskat någon till flaska, men man får vara nöjd med det man fått ut.
IMAG0832_1

Lite drygt en back blev det, skönt att ha det gjort. Nästa bryggning tror jag kommer bli av nästa helg. sen blir det eventuellt ett litet uppehåll i SMaSHen då jag tänkt smyga in et bryggning av en barley wine. Kanske får ha det som ett stående inslag i början på kommande år, då de behöver lite tid på sig att bli bra. Jag återkommer om mina tankar och planer kring det framöver.
IMAG0835_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *