Lördagspyssel

Årets första bryggning är mer eller mindre spikad, nästa vecka blir det koka av!
Hade lösa planer på att få det gjort imorgon, Söndag, men då jag har ca: 200 flaskor att ta hand om räcker inte tiden till. Diskmaskinen har gått hela eftermiddagen och kvällen och nu är hälften av flaskorna rena och fina. Jag kanske gör överkurs av rengöringen, men det är då bättre att ha det extra rent än att man råkar ut för tråkigheter och blir tvungen att hälla ut en batch. Blötläggning, sköljning och en vända i diskmaskinen. När de ska användas så blir det en vända till i maskinen samt en omgång Starsan. Flaskträdet för torkning som jag nyligen köpte kom väl till pass. =)
IMAG0519_1

Receptet för årets första bryggning har jag just lagt upp, det är dels en skåpsrensare men har även fått hjälp av en vän att välja lite humle. När jag höll på med receptet så passade jag på att kika när jag senast bryggde… Ingen vacker syn… Jag har inte haft igång bryggverket sen September! Snart är det i alla fall dags att köra igång och jag har haft lite lösa tankar om att detta år ska all öl få flaskjäsa. Får se hur det blir med det i slutänden, men att ha ett tema även detta år är inte uteslutet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *