Uppgradering av kapsylerare

Då var det dags att byta ut gamla “Bettan”, hon har gjort sitt jobb och är mycket väl duglig att fortsätta göra det men jag har valt att kliva upp ett trappsteg. Brukar inte brygga mer än 10 liter per batch, vilket resulterar i lite drygt en back vid flaskning. Även om det inte blir speciellt stor volym eller många antal flaskor så känner jag att det ska gå smidigt och enkelt. Bettan som nu får kliva ner från tronen gör jobbet vid kapsyleringen, men kapsyler som kärvar fast i kapsylhuvudet, ranglig konstruktion samt är allmänt dryg att ha att göra med vill man ju gärna slippa.
Nya Bettan har en mycket mer robust konstruktion i rostfritt stål, en tung och rejäl pjäs!
IMAG0764_1

Det som ingår i paketet är:
Kapsyleraren.
2st kapsylhuvuden, 26mm och 29mm.
Arm för centrering av flaska.
Magnet att hålla kapsyl.
IMAG0761_1

Den hanterar flaskor från 8 – 37cm, där höjden justeras via 3 nivåer i kapsylerarens stomme. Det går att höja en del till, men då riskerar man nog konstruktionens stabilitet. För min egen del räcker höjden gott och väl.
IMAG0762_1
IMAG0763_1

Har bara provat att kapsylera ett fåtal (tomma) flaskor ännu, första riktiga testet blir nog i samband med att Tokyo hamnar i flaska.

När man har Tokyo på tal så kan man passa på att uppdatera lite om den. Jäsningen tog mycket längre tid är vad jag är van med. Efter ungefär 2 veckor var det fortfarande aktivitet i jäsrörer. Nu är det 3 veckor på dagen sen den bryggdes och under kommande vecka hade jag tänkt flaska den.

Kommande bryggning blir Chaos Theory, det som behövs finns hemma och jag tänkte köra nu på Söndag. Utöver BrewDogs recept så kommer jag smyga ner lite Maris Otter som jag har kvar sen tidigare, kan ju inte skada. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *