Bryggdag – Outrun Challenge

Visserligen en dag sen med inlägget men bättre sent än aldrig, så igår bryggdes utmaningsölet under mindre kontrollerade former. Tärningen var inblandad sedan tidigare och choklad samt knäckebröd var mina slumpade ingredienser. Jag hade tänkt vara nöjd med vad tärningen gett mig men jag såg att frugan hade handlat hem kakor till sonens skolavslutningsfika, så jag “råkade” ta med en förpackning i ölet. Tärningen fick även bli inblandad under bryggningen för  att avgöra när chokladen skulle tillsättas.
Mitt egentillverkade mäskroder fick göra sin första insats, och jädrar vilken skillnad det var mot den gamla sleven jag haft sen Coopers extraktkitt. Hade jag vetat vilken skillnad det var hade jag inte väntat så här länge med att ordna fram en mer ordentlig lösning. Till mitt försvar så är man lat och sleven gjorde sitt jobb (Nästan i alla fall).
Något annat som jag provade på för första gången igår var att tillsätta risskal i maltbädden, har känt till det sedan tidigare men har tyckt att jag inte haft behovet. Det som fick mig att tänka om var efter min bryggning av Tokyo, där bädden var så tjock att vörten hade det riktigt kämpigt att ta sig igenom. Nu har jag provat och nog fasen kommer jag tippa i en skvätt ris vid kommande bryggningar. =)

I vanliga fall brukar jag dokumentera bryggdagen i bilder och skriva något passande, men denna gång var det videokameran som fick stå för dokumentationen. Med en sele som egentligen inte är avsedd att fästas kring huvudet yrade jag runt i huset och spelade in momenten, såg nog mer idiot ut än vanligt. Så för att slippa bli långrandig kommer här min bryggdag i rörligt format:

Ni som vill vara med i årets utmaning har fortfarande möjliget, information och anmälan finner ni HÄR!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *