Förkultur och kastade tärningar

Startskottet för Utmaningen 2016 är äntligen här! Har fått kasta om lite i prioriteringarna denna vecka, men idag fick ölen prio 1. Tärningarna är kastade och förkulturen är fixad.
Då det står stout på schemat och jag senast bryggde min variant av BrewDogs Tokyo så fick det bli malt- och humleresterna från den som lägger basen för utmaningsölet. Lite annan malt och jäst är inköpt sen tidigare och på Söndag kommer den bryggas, Outrun Challenge.

Det är första gången jag använder “smackpacks” och lär säga att det var en positiv överraskning. Enkel hantering från början till slut och risken för att jästen “svämmar över” som i plaströren verkar obefintlig. Kommer absolut ha denna variant i åtanke framöver.
IMAG0792_1

Utmaningsölet kräver ju att slumpen blandar sig i och för min del blev det choklad och knäckebröd. Roligt med inte allt för utmanande… Hade jag fått välja hade jag velat ha jordnötssmör som en ingrediens, men man får inte alltid som man vill. Jag ska inte hänga läpp för att jag blev utan då jag fått höra att minst två utmaningsöl har jordnötssmör. Med detta sagt vill jag påminna deltagarna att vara noga med att flagga vad som stoppats i era öl med hänsyn till allergiker!
Jag säger skål för nu och hoppas att vi ses i Augusti.
IMAG0793_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *