Ny kylare

Ny och ny… Nymonterad är den i alla fall.
När jag köpte BK35an förra året så ingick en spiralkylare i paketet. Kylaren gör nog sitt jobb men den är i sammanhanget väldigt liten och känns aningen klen, så det jag gjorde var att beställa en mer ordentligt lösning för kylningen ganska så omgående. I samband med utbytet så hade jag redan en ide om att använda den klenare kylaren till förkulturen. Men man är ju lat, så det projektet lades på hyllan för framtiden. Nu under semestertider kände jag att tiden fanns, så jag införskaffade mig material för att färdigställa. Nu går det att lösa på enklare sätt men jag ville lyxa till det lite, så in-sidan på spiralen fick sig en “lyxkoppling”. Ut-sidan fick nöja sig med vanlig slang och klämma.
Har bundit ner spiralen och låst den med 5 snuttar av rostfri ståltråd. Det som kvarstår är att testa den och se vad den går för, men jag är övertygad om att den kommer kyla snabbare än att sänka ner kastrullen i vatten. Snabbt och enkelt miniprojekt jag borde slutfört tidigare, men bättre sent än aldrig.
IMAG0860_1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *