Ölets dag, recept och beställning

Skål på er alla, idag är det ölets dag!
Har en sweet Porter / Stoutliknande bryggning i pipen och tanken var att få den gjord som nästa på listan, men då lilla fatet kommer vara upptaget av Otterbos svarta IPA lär jag få skjuta på den bryggningen. Så när planerna ändrades hade jag ingen aning om vad jag skulle brygga. Jag visste att jag hade humleslattar i frysen, men ingen aning om hur mycket samt vad. Så lite i pank vägde jag mitt förråd och märkte till min stora förvåning att jag hade humle för en hel sats! Strax över 400g har legat i frysen och väntat! Jag hade tänkt att kliva utanför mina ramar gällande namngivningen, men ändrade mig i sista stund, WTF?! IPA var första tanken… Men icke, jag fegade ur! Receptet finner ni här.
IMG_20140715_212036

En sommarfräsch IPA kommer det bli, mycket inslag av sommar och sol. Receptet blev nått som jag kastade ihop igår kväll. Något som från början var säkert var att 300g Cara Blond 20 skulle ingå, då jag hade det liggandes. Resten blev lite på känn. Vet inte ifall man egentligen kommer märka någon skillnad, men att ha basmalt från 3 olika kanske kan tillföra något?
ThingOnAspring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *